Stoelverhuur kapsalon

Het huren van een ruimte of stoel is de nieuwe trend in de kappers- en beautymarkt.

In plaats van het klassieke werkgevers/werknemers-model, ontstaan nieuwe vormen van samenwerken.

Zo zijn ondernemers op zoek naar nieuwe meer flexibele ondernemingsvormen. Daarentegen zijn werknemers steeds vaker op zoek naar meer zelfstandigheid zonder dat ze perse zelf een salon willen gaan exploiteren of personeel moeten aannemen.

Het klinkt als een prima oplossing, maar de waarheid is dat er wel wat bij komt kijken. Naast een aantal juridische zaken, gaat het natuurlijk ook om praktische zaken. Zeker bij deze praktische (en administratieve) zaken kan de kapperssoftware van Mijn Salon jou echt verder helpen.

Stoelverhuur Kapsalon

Mijn Salon uitproberen of meer weten?

Wat komt er bij kijken?

  • - Welke huurprijs ga je hanteren?
  • - Is dat inclusief of exclusief salonverbruik, schoonmaak, koffie/thee, verkoop etc?
  • - Welke operationele afspraken leg je vast?
  • - Hoe kom ik tot een deugdelijk contract?
  • - Hoe voorkom ik dat de fiscus het ziet als verkapt loonverband?

In de praktijk zien wij dat hier vaak vrij slordig mee om wordt gegaan. Dat is niet nodig. Er zijn al bestaande modelovereenkomsten voor huur en samenwerking die een hoop regelen.


Kapperssoftware die jou helpt!

Tot slot moet de administratie goed ingeregeld worden. Bij stoelhuur kunnen wij hier van hulp zijn.

Afhankelijk van jouw voorkeur als stoelverhuurder kan het ofwel allemaal vanuit 1 softwarepakket geregeld worden of kunnen we voor elke stoelhuurder een eigen omgeving aanmaken. In deze laatste variant is het zelfs mogelijk dat daar voor jou als stoelverhuurder een soort van kantooraccount boven komt te hangen.

Voor een stoelhuurder verdient een eigen account om vele redenen de voorkeur. De stoelhuurder heeft daarmee echt zijn eigen klantenbestand in beeld en voert eenvoudig zijn eigen administratie. Bovendien kan de stoelhuurder ook gemakkelijk zijn eigen afspraken beheren dankzij onze Ondernemers App. Ook voor de fiscus is het duidelijker dat het hier echt om een zelfstandige gaat.


Mijn Salon uitproberen of meer weten?